PDF - PRINT OG LÆS  KLIK PÅ BILLEDET

PDF - PRINT OG LÆS
KLIK PÅ BILLEDET

Ro og nærvær i skolen - to film fra Risskov skole og Langå skole.


ANMELDT I FOLKESKOLEN - "Denne cd er en gave til de lærere, der dels vil have eleverne til at stoppe lidt op og lære at mærke sig selv, dels har brug for enkle redskaber til at udøve klasserumsledelse". Læs anmeldelse.

Ro og nærvær i skolen giver rum til faglig fordybelse. I to film ser vi i praksis, hvordan man kan støtte børn i at få en bedre kontakt til sig selv og hinanden. Psykolog Helle Jensen fortæller i begge film om betydningen af lærernes arbejde.
     I filmen fra Risskov skole ser vi, hvordan lærere og pædagoger er kommet i gang med at have fokus på ro gennem nærværsøvelser. Børnene lærer for første gang at rette opmærksomheden indad og mærke sig selv. Vi ser, hvor langt de er nået i løbet af det første år, hvor vi bl.a. følger en dreng med ADHD.
     Fra Langå skole går vi mere i dybden i 3. a. Filmen starter med 1 minuts nærværs-øvelse, så seeren selv kan mærke, hvordan det kan skabe øget koncentration. Birgitte Prahm har haft klassen siden skolestart. Hun har skabt et inkluderende undervisningsmiljø, hvor der er ro til at være og ro til at lære. I denne film ser vi forskellige nærværsøvelser ud fra Jes Bertelsens pentagram. Der er fokus på klasserumsledelse og på læreren som rollemodel. Vi følger den positive effekt, det har på det sociale og det faglige miljø i klassen. Vi ser, hvor langt man kan nå, når man som lærer selv har kontakt til en indre ro.

Nedenfor kan du se filmene.
Download en PDF og læs mere udførligt om filmen.

See the film with English subtitles


Ro og nærvær i skolen - Risskov skole - 22 min.

Baggrund: Familieterapeut Jesper Juul - 16 min.

Ro og nærvær i skolen - Langå skole - 33 min.

Forskningsformidling: Professor Per Fibæk Laursen - 12 min.